RÓLAM

Az embernek életében három személyre van feltétlenül szüksége: egy megértő pszichológusra, egy dörzsölt ügyvédre, és egy kiváló könyvelőre.

A középiskola elvégzése után – a történelem és irodalom szeretetétől vezérelve – egyetemi éveimet bölcsészként, jogászként képzeltem el. Az első felvételim alkalmával néhány pont hiányzott a vágyaim beteljesedéséhez, de első körben csatát vesztettem. Nem akartam elfecsérelni egy évet tanulás nélkül, ezért egy hirtelen ötlettől vezérelve jelentkeztem (és felvettek) a Magyar Iparszövetség Oktatási Központjában meghirdetett mérlegképes könyvelői képzésre.

Soha nem gondoltam, hogy Én és a Számok jó barátok lehetünk, de már az első számvitel óra elvarázsolt. A precizitás, a rendszer, az összhang: egyszerűen nem tudtam megunni a számvitelt. Kiváló tanáraimnak sikerült elérnie, hogy a képzés ne csak a kieső idő eltöltésére (és persze a sorkatonaság elkerülésére), hanem az életszemléletem megváltozására szolgáljon. A kétéves képzés első évének végén felvételt nyertem az akkori Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői szakára (így lettem “közigazgatási jogász”), de egy percig sem gondolkodtam rajta, hogy félbehagyjam tanulmányomat, inkább halasztottam a főiskola elkezdését.
Még el sem végeztem tanulmányaimat mérlegképes könyvelőként, a második évben már könyvelő tanoncként dolgoztam a Magyar Autóklubnál. A mérlegképes könyvelői szakképzés és a főiskola után – már több éves gyakorlattal rendelkezve – egyéni vállalkozóként kezdtem bele a könyvelés gyakorlati rejtelmeiben elmélyülni. A számvitel és a könyvelés szeretete – valamint a tanáraim tisztelete – arra ösztönzött, hogy a tudásomat, a szakma szeretetét átadjam másoknak is, így 2007-től elkezdtem oktatni számvitelt, és gépi könyvvezetést. Az első év eltelte után 2008-tól kezdve előadóként részt veszek a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Továbbképző Intézet mérlegképes könyvelő-, és pénzügyi – számviteli ügyintéző képzésein. Több, mint 10 éves oktatási tapasztalattal a hátam mögött 2015-től szerepelek a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgaelnöki- és tagi névjegyzékében, közgazdasági szakirányon. S ha mindez még nem lett volna elég az ambiciózus természetemnek, 2011. decemberében felkértek gazdasági vezetőnek egy feltörekvő cég élére, melynél 2019. novemberéig főállásban dolgoztam.

Nekem a számvitel szerelem. A munkám a hivatásom, és egyben a hobbim is. Hitvallásom, hogy a jó könyvelő a biztonságot jelenti egy cég számára, nem pedig a szükséges rosszat. Az Élet minden területén fontos számomra a precizitás és pontosság, a munkám során is ez a legfőbb célom, hiszen egy cég akkor hiteles, ha a számai is rendben vannak. Oktatási múltam miatt az ügyfeleimmel szakmailag könnyen meg tudom értetni magam, s nem okoz gondot, ha a nyers számokat, információkat közérthetővé kell tennem.

– Szeretné, hogy cége könyvelése egy nagy szakmai tapasztalattal rendelkező könyvelő kezében legyen?

– Fontos az Ön számára a közvetlen kapcsolat, és nem akar egy nagy könyvelőiroda 3-4 alkalmazottjával kommunikálni cége gazdasági ügyeivel kapcsolatban?

– Szeretné érteni is azt, ami cégével a számvitel erdejében történő “kirándulás” során történik?

Ha ezekre a kérdésekre Igen a válasza, akkor megtalálta, akit keresett!